NavMenu

"Bekto Precisa" ulazi na tržište Saudijske Arabije - Partneri uskoro stižu u Goražde na potpisivanje ugovora

Izvor: eKapija Utorak, 04.02.2014. 16:15
Komentari
Podeli

Nakon višemjesečnih priprema i razgovora sa najuglednijim saudijskim kompanijama, petočlana delegacija "Bekto Precise" posjetila je Saudijsku Arabiju i na licu mjesta stekla uvid u potrebe tamošnjeg tržišta za "Bektinim" proizvodima, piše Indikator.ba.

Domaćini u Rijadu pružili su punu podršku aktivnostima firme iz Goražda, te su sastancima prisustvovali najugledniji tamošnji biznismeni koji su još ranije iskazali interes da sa "Bekto Precisea" sarađuju.

Tim iz Goražda, predvođen direktoricom Enisom Bekto, razgovarao je sa predstavnicima poznate kompanije SABIC, koja je lider u svijetu u proizvodnji polikarbonata, sa kojom je "Bekto Precisa", još ranije, na sastanku u Milanu, razgovarala o mogućnosti pokretanja proizvodnje i formiranje zajedničke kompanije u Saudijskoj Arabiji. Prema tada dogovorenom planu u Milanu, SABIC se obavezao da odabere i predloži adekvatnog partnera za buduću zajedničku kompaniju koja bi proizvodila i distribuirala "Bektine" i "Helline" proizvode na prostoru MENA regiona - Srednji Istok i sjeverna Afrika.

Naredni susret dogovoren je za kraj februara u Goraždu gdje će "Bekto Precisa", "Hella Bekto Industries", SABIC i GDI (Global Company for Downstream Industries) potpisati odgovarajuće ugovore i memorandume. A, očekuje se da bi realizacija zajedničkih projekata, trebalo da krene u narednih nekoliko mjeseci.

Direktorica Enisa Bekto i njeni saradnici u Rijadu su održali sastanke i u vladinoj agenciji za podršku stranim kompanijama koje žele proizvoditi u Saudijskoj Arabiji, te u Nacionalnoj kompaniji za pitku vodu, pa i nekolicini fabrika koje su iskazale interes za proizvode iz oblasti elektroindustrije, industrijskih alata, vodomjera i mjernih i kablovskih ormara, koje proizvodi ova bosanska kompanija.

- Impresionirana sam svime što sam vidjela u Saudijskoj Arabiji. To je bogata zemlja u ekspanziji kakvu rijetko gdje možete susresti. Veliko mi je zadovoljstvo što su tako ugledne kompanije izrazile spremnost da surađuju sa "Bekto Precisom" i to doživljavam kao još jedno ogromno priznanje za naš rad i kvalitet naših proizvoda - rekla je Enisa Bekto "Avazu" po povratku iz Rijada.

Delegacija "Bekto Precise" razgovarala je u Rijadu i sa ambasadorom Harisom Hrlom kojeg je direktorica Bekto informirala o poslovnim aktivnostima i budućim planovima u ovoj velikoj arapskoj zemlji.

Tokom susreta je ambasadoru istakla problem s viznim režimom u BiH, jer investitori i biznismeni iz tog regiona izbjegavaju komplicirane procedure za izdavanje bosanskih viza.

To u velikoj mjeri otežava ugovaranje poslova našim kompanijama koje ulažu ogromne napore da prošire tržišta za svoje proizvode ili da privuku strane investitore u našu zemlju.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.