NavMenu

HRT gasi 11 dopisništava širom Hrvatske

Izvor: eKapija Srijeda, 29.01.2014. 10:14
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)

Hrvatsko novinsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske oštro se protive odluci da se ukinu dopisništva u Karlovcu, Koprivnici, Novoj Gradiški, Sisku, Virovitici, Metkoviću, Požegi, Slavonskom Brodu, Županji, Gospiću i Krapini. Ranijom odlukom ukinuta su dva dopisništva u Bosni i Hercegovini, i to u Mostaru i Sarajevu, javlja Media.ba.

Proces ukidanja dopisništava bi trebao početi 1. maja, a završiti 1. avgusta 2014. godine, čime će 51 zaposlenik ove medijske kuće ostati bez posla.

- Dopisništva HRT-a, neovisno o veličini, krvotok su i dragocjeni resurs HRT-a koji od prije 13 mjeseci emitira na četiri televizijska kanala, a četvrti je informativni. Tim je nelogičnija odluka Ravnateljstva da se poveća proizvodnja a smanjuju kapaciteti za nju. Ova je odluka štetna za HRT kao javni nacionalni servis koji i Ugovorom s Vladom RH ima velike obveze u regionalnom programu - navodi se u zajedničkom saopštenju Hrvatskog novinskog društva i Sindikata novinara Hrvatske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.