Izvor: eKapija | Utorak, 28.01.2014.| 13:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uspješno završen prvi BIZOO Startup Safari u BiH

(Foto: b)
U ponedjeljak (27. januar 2014.) je zvanično okončan prvi BIZOO Startup Safari, čiji je cilj bio da se pruži prilika svim mladim poduzetnicima i onima koji to žele postati da upoznaju rad uspješnih kompanija i čuju savjete o prednostima i izazovima privrednog sektora u kojem žele započeti vlastiti biznis, prenosi "Klix".

Na ovom jedinom Safariju 12 mladih ljudi iz Bosne i Hrecegovine je u toku šest dana oficijelnog programa proputovalo dvije hiljade kilometara, posjetilo pet gradova i razmijenilo iskustva sa čak jedanaest velikih kompanija.

Kompanije koje su otvorile svoja vrata mladim poduzetnicima dolaze iz različitih sektora te ražličitih struktura organizacije. Teme BIZOO Startup Safarija su primarno bile IT kompanije od kojih su učesnici posjetili u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci: "Microsoft BH", "DataLab", "AtlantBH", "Authority Partners", "Softing" i "Lanaco".

Putnici BIZOO Startup Safarija su imali priliku razgovarati i učestvovati u radionicama koje su omogućile kompanije kao što su: "Elnos Group" iz Banje Luke, "Spark" iz Bijeljine, "Vele Lab" iz Mostara te UnicCredit Banka u Sarajevu. Posebno interesovanje učesnika je izazvala posjeta proizvodnom pogonu kompanije "Comex" iz Brčkog.

Kako je prenio sarajevski portal "Klix", osim inspirativnih radionica i upoznavanja sa iskustvom kompanija mladi poduzetnici su uspješno učestvovali i u treninzima koje im je omogućila BIZOO Fabrika Ideja poput: Business Model Canvas, Validation Board and Prezentation Skills.

U toku samog putovanja učesnici su prezentovali i razradili svoje ideje nadahnuti savjetima uspješnih poduzetnika, te se otvorila mogućnost ostvarivanja uspješne saradnje između mladih i iskusnih poduzetnika. BIZOO Startup Safari Volume 2 je najavljen za mjesec maj 2014. godine.

BIZOO Startup Safari je projekat koji je velikodušno pomogla ambasada SAD-a u Sarajevu.

Svi koji imaju viziju i ideju su dobrodošli u BIZOO Startup Safari, te o mogućnosti apliciranja i više informacija o samom projektu možete pronaći na web stranici www.safari.ba.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.