NavMenu

Šampion ergonomičnosti i fleksibilnosti - "Opel" predstavio model "Meriva"

Izvor: eKapija Srijeda, 22.01.2014. 13:30
Komentari
Podeli

Nova "Opel Meriva", unaprijeđena, efikasnija, atraktivnija i funkcionalnija nego ikad prije, doživjela je svijetsku premijeru na Sajmu automobila u Briselu. Osim jedinstvene fleksibilnosti, "Opel"-ov mali monokeb se sada izdvaja obnovljenim, jednostavnijim dizajnom sa nizom najnovijih tehnologija koje dodatno unapređuju njegovu udobnost i efikasnost, kažu iz "Opel"-a.

Predstavljena je kompletna linija motora sa Euro 6 sertifikatom, uključujući i novu generaciju modela 1.6 CDTI, koja je najtiša i najefikasnija u klasi; jedna od verzija ovog modela imaće potrošnju od svega 3,8 litara na 100 kilometara. Osim toga, po prvi put u benzinskoj ili dizel izvedbi monokeb vozila, emisije štetnih gasova biće ispod 100g, tačnije, svega 99gCO2/km.

Novi prenosni mehanizmi omogućavaju finije i preciznije upravljanje mijenjačem, dok nova generacija Opel IntelliLink info-zabavnog sistema, unpaređene brzine i funkcionalnosti, savršeno integriše funkcionalnost pametnog telefona u kokpit vozila.

Kada je lansirana na tržište 2003. godine, prva generacija modela "Opel Meriva" stvorila je segment malih monokeb vozila, postavila standard fleksibilnosti i učinila ga dostupnim širokom broju kupaca. Druga generacija 2010. godine podigla je standard na spektakularan način, sa inovativnim funkcijama, koje ne samo da dodatno unapređuju fleksibilnost, već i ergonomičnost, a neke od tih funkcija su vrata sa zadnjim otvaranjem FlexDoors, koja u značajnoj mjeri olakšavaju ulazak i izlazak, veoma raznovrstan sistem sedenja u zadnjem redu sedišta FlexSpace, prednja sedišta izvrsne ergonomičnosti, mnoga pametna rešenja za odlaganje, i Opelovu jedinstvenu funkciju FlexFix, potpuno integrisan sistem za prevoz bicikala na zadnjoj strani vozila.

Ove pionirske funkcije čine aktuelni model "Merive" šampionom ergonomičnosti, kako su zaključili nezavisni stručnjaci za zdravlje i zajedno sa podignutim položajem sjedenja, predstavljaju ključ uspjeha ovog modela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.