Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 20.01.2014.| 14:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

REDAH objavio poziv za dodjelu grantova za mikro, mala i srednja preduzeća

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH, u okviru projekta "CREDO Hercegovina" koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – SIDA, objavila je javni poziv za dodjelu grantova iz Razvojnog fonda mikro, malim i srednjim poduzećima iz odabranih sektora u regiji Hercegovina, navodi poslovni portal "Capital".

Maksimalan iznos sredstava je 18.000 KM za mikro, mala i srednja preduzeća iz sektora metal, turizam, plastika i guma, proizvodnja sira i sektora informaciono-komunikacionih tehnologija, saopšteno je iz Asocijacije za ekonomski razvoj.

Ovi iznosi predstavljaju grant sredstva, s tim da pojedinačni grant ne može biti veći od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta.

Kroz ovaj projekt READH želi da poveća konkurentnost i rast malih i srednjih preduzeća u najdinamičnijim sektorima.

Korisnici projekata za dodjelu grantova su mikro, mala i srednja preduzeća registrovana na području neke od opština iz regije Hercegovina – Mostar, Jablanica, Prozor/Rama, Čitluk, Stolac, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Posušje, Livno, Tomislavgrad, Trebinje, Ljubinje, Bileća, Gacko, Berkovići, Nevesinje, Kupres, Istočni Mostar, Neum, Ravno, Čapljina i Konjic.

Uslovi za prijavu, kao i kompletna projektna dokumentacija, dostupni su na veb stranici www.redah.ba, a rok za prijavu je 3. februar.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.