Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 20.01.2014.| 12:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mladi preduzetnici iz BiH kreću na prvo putovanje u stvarni svijet Startup-a

(Foto: b)
BIZOO Startup Safari je jedini projekat koji obezbjeđuje priliku svim mladim preduzetnicima i onima koji to žele postati da upoznaju eminentne kompanije iz Bosne i Hercegovine, te razmijene iskustva sa njima, nauče nešto novo, pohađaju treninge i imaju uvid u to kako izgleda stvarna poslovna praksa.

Nakon prijavljenih kreativnih i poduzetnih mladih ljudi, odabrane su ideje koje imaju stvarnu budućnost ostvarivanja, te su postale učesnici ove stručne ekskurzije koja počinje u ponedjeljak (20. januar 2014.) u 13:00 sati sa posjetama kompanija iz Sarajeva. Dvanaest odabranih mladih preduzetnika će narednih šest dana da još u tri grada Bosne i Hercegovine: Brčko, Banja Luka i Mostar posjeti vodeće kompanije u BiH iz različitih privrednih sektora.

Kompanije koje će učesnici posjetiti već danas u Sarajevu su "AtlantBH", "Microsoft BH", "DataLab, "AthortyPartners" i drugi. Putovanje sa nastavlja posjetama Brčkom i ostalim gradovima i kompanijama: "Softing", "Lanaco", "ElnosGroup", "Compex" i drugim. Osim posjete kompanijama, učesnici će imati priliku da u toku vožnje učestvuju na on-road radionicama iz pisanja biznis plana, validacije poslovne ideje itd.

Učesnicima je zagarantovano neponovljivo iskustvo učenja kroz razmjenu iskustava, radionice, inhouse treninge, umrežavanje sa menadžmentom i direktorima firme, a sve kroz prizmu putovanja sa obezbjeđenim smještajem i hranom.

Mladi preduzetnici će napraviti puni krug i doputovati na mjesto sa kojeg su krenuli 25. januara u Sarajevu gdje će se rezimirati iskustva i znanja koja su stečena u toku putovanja, te zajednički donijeti zaključke koji će im sigurno koristiti u budućnosti.

BIZOO Startup Safari projekat je pomogla ambasada SAD-a u Sarajevu.

Svi koji imaju viziju i ideju su dobrodošli u BIZOO Startup Safari, te o mogućnosti apliciranja i više informacija o samom projektu možete pronaći na web stranici www.safari.ba.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.