NavMenu

"Famos-Koran" donosi odluku o ponudi preduzeća "Nikola Tesla"

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.01.2014. 12:30
Komentari
Podeli
Skupština povjerilaca firme "Famos-Koran" sa Pala u utorak (21. januar 2014.) bi trebalo da odluči o pismu namjere Vlade Republike Srpske, odnosno preduzeća "Nikola Tesla" iz Banja Luke, o kupovini ovog preduzeća, prenio je "Capital".

O ovom pitanju bilo je riječi na Skupštini povjerilaca 9. decembra, ali odluka nije donesena, jer su, prema riječima stečajnog upravnika "Famosa", Radoslava Bratića, najveći povjerioci zatražili dodatno vrijeme da bi "dobili instrukcije iz centrale o tome kako će glasati".

Bratić je tada potvrdio novinarima da je sredinom oktobra prošle godine stigla pisana ponuda od preduzeća "Nikola Tesla", kao i pismo od Ministarstva industrije i energetike RS koje stoji iza te ponude.

On je naveo da je u pismu navedeno da treba ispuniti neke uslove, a to je da Nadzorni odbor preduzeća "Nikola Tesla" donosi odluku nakon što Skupština povjerilaca prihvati njihovu ponudu i da se potom uputi pismo Vladi RS da obezbijedi sredstva za kupovinu.

Bratić vjeruje da ovo preduzeće može pokrenuti proizvodnju i da ima perspektivu, jer se pismom namjere, osim ponuđene kupoprodajne cijene, preuzima i obaveza nastavka proizvodnje.

Stečajni upravnik je Skupštini povjerilaca i predstavnicima radnika "Famosa", koji su prisustvovali sastanku u Okružnom privrednom sudu, podnio informaciju o stečajnom postupku koju je, uz zapisnik Odbora povjerilaca, dostavio sudu 5. decembra.


Bratić je naveo da ukupno unovčena stečajna masa zaključno sa 30. septembrom prošle godine iznosi 824.874 KM.

Nakon izjašnjavanja prisutnih povjerilaca, Sud je donio rješenje kojim je izvještaj o stečajnom postupku vraćen stečajnom upravniku na dopunu.

Kako prenosi "Capital", skupština povjerilaca firme "Famos-Koran" sa Pala biće održana sutra u Okružnom privrednom sudu u Istočnom Sarajevu u 12.00 časova.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.