NavMenu

Arapski investitor Muhamed Al Abar predstavio projekat "Beograd na vodi"

Izvor: Beta Nedjelja, 19.01.2014. 20:32
Komentari
Podeli

Muhamed Al AbarMuhamed Al Abar

Investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed Al Abar predstavio je u subotu (18. januara 2014.) u Beogradu projekat "Beograd na vodi", a prezentaciji je prisustvovao i potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je saopštila Vlada Srbije, novoosnovana kompanija "Eagle Hills" Muhameda Al Abara planira da se usredsredi na izgradnju modernog gradskog centra sa objektima mešovite namjene.

Tu su, kako je navedeno, uključene stambene i komercijalne nekretnine, trgovački centri, objekti maloprodaje, ugostiteljstva, obrazovanja i zdravstveni centri.

Čitav posao bi radila ta arapska kompanija sa lokalnim partnerima iz Srbije.

Na predstavljanju projekta "Beograd na vodi" bili su i predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, članovi Vlade Srbije i predjsednik privremenog vijeća Beograda Siniša Mali.

Prema ranijim najavama, taj projekat bi trebalo da otvori 200.000 radnih mjesta u Srbiji i uposli građevinske kompanije.

U prvoj zoni trebalo bi da budu izgrađeni ekskluzivni hoteli i najveći tržni centar u Srbiji, druga će obuhvatiti izgradnju kulturnih i sportskih objekata, a u trećoj zoni uz Savsku ulicu i Karađorđevu biće komercijalni objekti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.