Izvor: Beta | Nedjelja, 19.01.2014.| 20:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Arapski investitor Muhamed Al Abar predstavio projekat "Beograd na vodi"

Muhamed Al Abar
Muhamed Al Abar (Foto: b)

Investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed Al Abar predstavio je u subotu (18. januara 2014.) u Beogradu projekat "Beograd na vodi", a prezentaciji je prisustvovao i potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je saopštila Vlada Srbije, novoosnovana kompanija "Eagle Hills" Muhameda Al Abara planira da se usredsredi na izgradnju modernog gradskog centra sa objektima mešovite namjene.

Tu su, kako je navedeno, uključene stambene i komercijalne nekretnine, trgovački centri, objekti maloprodaje, ugostiteljstva, obrazovanja i zdravstveni centri.

Čitav posao bi radila ta arapska kompanija sa lokalnim partnerima iz Srbije.

Na predstavljanju projekta "Beograd na vodi" bili su i predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, članovi Vlade Srbije i predjsednik privremenog vijeća Beograda Siniša Mali.

Prema ranijim najavama, taj projekat bi trebalo da otvori 200.000 radnih mjesta u Srbiji i uposli građevinske kompanije.

U prvoj zoni trebalo bi da budu izgrađeni ekskluzivni hoteli i najveći tržni centar u Srbiji, druga će obuhvatiti izgradnju kulturnih i sportskih objekata, a u trećoj zoni uz Savsku ulicu i Karađorđevu biće komercijalni objekti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.