NavMenu

Ekipa Vatikana uskoro u Serie A?

Izvor: Pincom. Utorak, 19.12.2006. 14:36
Komentari
Podeli

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone najavio je da bi i Vatikan mogao uskoro imati svoju nogometnu momčad koja bi mogla igrati u talijanskoj prvoj ligi, na razini velikih - Milana, Intera, Juventusa, objavio je na prvoj stranici list Repubblica. Bertone je to kazao u nedjelju u Alessiju na sjeveru Italije, gdje je proglašen počasnim građaninom.

Donedavni nadbiskup Genove kardinal Bertone je nekoliko puta za jednu lokalnu TV-stanicu, još kao nadbiskup, prenosio utakmice Genoe i Sampdorije. "Ne isključujem da bi Vatikan mogao u budućnosti složiti momčad najviše vrijednosti koja bi mogla biti na razini Rome, Intera, u stanju da se bori za prva mjesta protiv Milana i Juventusa", rekao je Bertone.

Na vatikanskom vrhu ima više kardinala "nogometnih stručnjaka". Talijanski kardinal Fiorenzo Angelini također često komentira utakmice prve lige na Radio Vatikanu i na televiziji Talijanske biskupske konferencije. Portugalski kardinal Jose Saraiva Martins, pročelnik Kongregacije za pitanje svetaca, prije negoli je ušao u sjemenište igrao je nogomet, i to sa legendarnim Brazilcem Garrinchom.

Već sada bi Vatikan mogao imati snažnu amatersku momčad. Dovoljno je kazati kako u sjemeništima u Rimu ima oko 40 Brazilaca, koji navodno dobro igraju i nogomet.

Bertone (71) veliki je navijač Juventusa, a svome omiljenom klubu ostao je vjeran i nakon ispadanja u Seriju B zbog skandala s namještanjem rezultata.

Je li Juventus postupio po božjim zapovijedima - pitanje je više za ispovjedaonicu...

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.