NavMenu

Britanski "Deltagrip" vraća Naftnim terminalima FBiH 15 mil KM?

Izvor: eKapija Petak, 17.01.2014. 12:55
Komentari
Podeli

(Foto: Terminali.ba)

Uprava "Naftnih terminala FBiH" (NTF) u Pločama pokrenuće proces prinudne naplate protiv "Deltagripa" kako bi dobila 15 mil KM, koliko je platila ovoj britanskoj firmi. NTF je, naime, novac isplatio na osnovu nezakonite prinudne naplate koju je početkom prošle godine donio Trgovački sud u Zagrebu, saznaje "Dnevni avaz", a prenosi portal Indikator.ba.

U NTF-u, kako nam je potvrđeno, čekaju da Visoki trgovački sud, koji je 23. maja 2013. donio prvostepeno rješenje prema kojem se ukida prinudna naplata ovoj bh. firmi, konačno potvrdi svoju odluku kako bi pokrenuli proceduru.

Nikola Štula, predsjednik Uprave NTF-a, potvrdio nam je jučer da je, osim ove, u opciji i tužba protiv Hrvatske zbog nanesene štete.

- Hrvatsko pravosuđe na osnovu nezakonite odluke donijelo je rješenje da "Deltagripu" platimo 15 mil KM. Sada čekamo konačno rješenje koje bi trebalo potvrditi da je naplata bila nezakonita, a nakon toga tražili bismo svoje pare nazad - kaže Štula.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.