NavMenu

Prodaja hibrida podigla tržišni udio kompanije "Toyota" u Evropi

Izvor: eKapija Srijeda, 15.01.2014. 09:13
Komentari
Podeli

Kompanija "Toyota Motor Europe" u utorak je objavila da je tokom 2013. godine, udio njenih automobila na tržištu Evrope porastao za 0,2 na 4,7%, prije svega zahvaljujući hibridnim vozilima, kojih je prodato 156.863, što je za 43% više nego 2012. godine.

Ukupno je prodato 847.540 vozila "toyota" i "lexus", što je porast za 9.569 vozila u odnosu na 2012. godinu. Pri tome je prodato 804. 259 vozila "toyota" i 43.281 "lexusa".

Izvršni potpredsjednik TME Karl Schicht rekao je da "Toyota" ostvarila rast prodaje na evropskom tržištu, već treću godinu za redom.

Proizvodnja hibridnih vozila te firme u Evropi udvostručila se do rekordnih 116.383 vozila proizvedenih u pogonima u Francuskoj ("yaris") i Velikoj Britaniji ("auris hibrid" i "auris hibrid turinig sport" ).

"Yaris hibrid" je završio godinu sa prodajom od 49.774 vozila, što više nego prethodne godine. Istovremeno prodat je i rekordan broj od 39.348 "toyota auris hibrida", što je 66% više nego 2012. godine.

Od ukupne prodaje modela "auris turing sport", koji je lansiran u 2013., model na hibridni pogon čini 60% (15.175 vozila).

Prošle godine na evropsko tržište je uveden i model "lexus hibrid drive", kojih je prodato 5.984, već u prvih nekoliko meseci. Modeli na hibridni pogon čine 94 odsto svih "lexus" vozila prodatih u zapadnoj Evropi u 2013.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Energija, Industrija, Industrija

Kineski gigant TBEA International Engineering zainteresovan za energetske projekte u RS, prioritet obnova distributivne mreže

​Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je u utorak u Banjaluci sa predstavnicima kineske kompanije TBEA International Engineering. U pitanju je kompanija koja se pretežno bavi rekonstrukcijom i razvojem distributivne i prenosne mreže, a osim toga realizuju i projekte u oblasti obnovljivih izvora energije, skladištenja energije, eksploatacije uglja i izgradnje termoelektrana. Na sastanku je razmatran

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.