NavMenu

Raiffeisen banka i u 2014. podržava izlaganja likovnih akademaca iz Sarajeva

Izvor: eKapija Petak, 10.01.2014. 15:41
Komentari
Podeli

Novi Memorandum o nastavku saradnje između Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina i Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo potpisan je u petak (10. januar 2013.) čime je nastavljena četverogodišnja saradnja u pružanju promociji umjetnosti i afirmaciji najboljih studenata Akademije, saopšteno je na sajtu banke.

- Izuzetno sam ponosan na činjenicu da ulazimo u petu godinu zajedničke saradnje sa Akademijom likovnih umjetnosti. Raiffeisen banka posluje u skladu sa strategijom održivosti koja podrazumijeva i odgovornost prema zajednici. To se ogleda i u činjenici da smo, prilikom izgradnje zgrade Centrale Banke, imali ideju da spojimo bankarstvo i umjetnost te smo već tada stupili u kontakt sa Akademijom i u njima pronašli pouzdanog i zanimljivog partnera. Različite izložbe iz mjeseca u mjesec daju nama i našim klijentima mogućnost da uživaju u umjetničkim djelima, a posebno mi je zadovoljstvo što smo u prilici pružiti podršku ovim talentovanim ljudima - izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke.

Također, prilikom potpisivnja Memoranduma, dodijeljene su jednokratne stipendije u iznosu od po 1.000 KM za šest najboljih studenata Akademije.

- Podrška našim najboljim studentima od velikog je značaja za ove mlade ljude te veliki podsticaj da kroz umjetnički izražaj nastave sa svojim doprinosom umjetnosti, kulturi i društvu. Ovu priliku koristim da se zahvalim Raiffeisen banci kako na pruženoj finansijskoj podršci, tako i na prostoru koji je ustupila našim studentima za izlaganje njihovih radova, od kojih su neki prvi put u prilici da naprave samostalnu izložbu - izjavio je profesor Srđa Hrisafović, prodekan za međunarodnu saradnju.

Stipendije su dodijeljene studentima koji će izlagati u Raiffeisen Galeriji tokom 2014. godine: Iman Gavrankapetanović, Odsjek grafički dizajn; Albina Tursunović, Odsjek grafika; Enis Karić, Odsjek kiparstvo; Bakir Terzimehić, Nastavnički odsjek; Valentin Varga, Odsjek slikarstvo i Lamija Radončić, Odsjek za produkt dizajn.

Tokom prethodnih godina, u Raiffeisen Galeriji postavljene su četiri zajedničke i 30 samostalnih izložbi na kojima je izlagalo 25 studenata. Tokom narednih mjesec dana ljubitelji umjetnosti će moći pogledati novu zajedničku izložbu radova nagrađenih studenata u Raiffeisen Galeriji, u zgradi Centrale Banke u Sarajeva.

Svaka izložba je prodajnog karaktera, stoga svi zainteresirani posjetitelji mogu dati doprinos mladim umjetnicima kupovinom njihovih umjetničkih djela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.