NavMenu

"Zlatna džezva" kompanije "Vispak" u ponudi američkog "Amazona"

Izvor: eKapija Petak, 03.01.2014. 09:02
Komentari
Podeli

(Foto: Mcm.ba)

Nakon ulaska u najveći lanac trgovina na svijetu, američki "Walmart, sredinom 2013. godine, "Vispak"-ova "Zlatna džezva" ulistana je i u ponudu Amazon.com, najveće svjetske Internet trgovine.

Na taj način, "Zlatna džezva" postaje globalno dostupna svim ljubiteljima prave bosanske kafe.

- Ovo je vrlo bitan korak u našoj poslovnoj strategiji da "Zlatna džezva" postane brend globalno prepoznatljiv za ono što se može definisati pravom bosanskom kafom. Strpljivo stvaramo preduvjete da ponudimo svijetu ono najbolje iz Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, američko tržište ima posban značaj i težinu. Ulazak naših brendova u "Walmart" i Amazon.com je u tom smislu jedna od najvažnijih pretpostavi - kazao je Muhamed Muzaferija, menadžer izvoza u "Vispaku".

Osim "Zlatne džezve", u ponudi Amazon.com nalazi se i "Vispak espresso", te "Zlatna kocka", kao i proizvodi drugih bosanskohercegovačkih kompanija.

Ukupni prihodi Amazon.com samo u trećem kvartalu prošle godine bili su 17,09 mlrd USD, dok je kompanija u prazničnom razdoblju, u sedmici koja je prethodila 25. decembru na svojoj web-stranici zabilježila prodaju 426 proizvoda svake sekunde. O kakvom "e-prodavaču" je riječ govori podatak da je tokom prvog ponedjeljka nakon Dana zahvalnosti (Cyber Monday) protekle godine, Amazon zabilježio prodaju od 36,8 miliona različitih proizvoda.

Izvor: www.mcm.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.