Izvor: eKapija | Utorak, 31.12.2013.| 12:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izabran suvenir opštine Teslić

(Foto: Opstinateslic.com)
Suvenir Jelenka Markovića izabran je za najbolji suvenir opštine Teslić od 18 prijedloga suvenira koji su u proteklih mjesec dana pristigli na Konkurs za izbor suvenira, a koji je raspisala opštinska Turistička organizacija, prenosi zvanični opštinski sajt.

Konkurs za izbor suvenira opštine Teslić, imao je za cilj, da upotpuni turističku ponudu, te da u narednom periodu kroz jedinstven identitet služi za promociju opštine. Pobjednički suvenir uskoro ide u dalju distribuciju, a svih 18 prijedloga koji su pristigli na adresu Turističke organizacije takođe će se po potrebi koristiti u raznim prilikama.

Prema riječima, Jelenka Markovića, autora najboljeg suvenira, suvenir simbilizuje raznovrsnu industriju opštine, kao i banjski turizam koji opštinu Teslić nadaleko čini prepoznatljivom.

– Išao sam da na najjednostavniji način predstavim cjelovit život opštine, kako industrijski, tako i turistički – rekao je Marković.

Direktor Turističke organizacije opštine Teslić, Siniša Božić, pojasnio je da se na konkursu prijavljeno 18 radova, do kojih je komisija izabrala tri najbolja, a za koja su smatrali da će najbolje prezentovati opštinu Teslić, koji su zatim dostavljeni upravnom odboru organizacije na završnu riječ.

- Opština do sada nije imala svoj oficijalan suvenir, iako je i ranije bilo dobrih ideja koje su korišćene u te svrhe – rekao je načelnik opštine Teslić Milan Miličević, dodavši, da će se ovaj suvenir će se ubuduće koristiti u svim prilikama kada budemo trebali da promovišemo opštinu Teslić.

Iz Turističke organizacije poručuju, da će uskoro biti raspisan još jedan konkurs, koji će Teslićanima pružiti mogućnost još ispoljavanje još veće kreativnosti i maštovitosti. Riječ je o Konkursu za izbor maskote teslićke opštine, a svi zainteresovani biće blagovremeno obavješteni o konkursu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.