NavMenu

PAMTIĆU U 2013: Enisa Bekto

Izvor: eKapija Petak, 27.12.2013. 14:57
Komentari
Podeli

Enisa BektoEnisa Bekto

Do mjesta generalne direktorice jedne od najuspješnijih firmi u BiH, goraždanskog proizvođača visokosofisticiranih alata za plastiku, metal i kombinaciju metal-plastika, "Bekto Precisa", Enisa Bekto došla je radeći u svim segmentima porodične firme, od montažnih hala, kontrole kvaliteta, administracije i na kraju rukovodećih poslova.

Bekto je diplomirala i magistrirala na Odsjeku za menadžment Ekonomskog fakulteta, a tečno govori engleski i njemački jezik.

U pogonima plastike kompanije "Bekto Precisa", brizgaju se pozicije za auto, elektro, mašinsku i druge grane industrije.

Njihov rad svakodnevno obilježavaju inovacije i patenti koji podižu produktivnost i kvalitet mnogobrojnih industrijskih grana, po čemu su poznati širom Evrope. U ovoj godini "Bekto Precisa" postala je glavni izvoznik u BiH, a vrijednost kompanije je za poslednjih osam godina povećana 30 puta.

Pitali smo Enisu Bekto, šta je po njenom mišljenju obilježilo 2013. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Plasman reprezentacije Bosne i Hercegovine na svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu naredne godine. To predstavlja poticaj za sve ljude u našoj zemlji koji pokazuje da je uspjeh moguć bilo gdje u svijetu, pa i u našoj maloj zemlji, ukoliko vjerujete u njega i ako predano i naporno radite na ostvarenju svoga sna.

PROMAŠAJ GODINE

- Slučaj oko Jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG) koji je izveo hiljade nezadovoljnih građana na ulice.

LIČNOST GODINE

- Redžo i Rasema Bekto. Redžo, zato što je pokazao i svakodnevno pokazuje da ako imate kvalitetnu ideju i znanje da je realizirate i u malom gradu, kakav je Goražde, možete biti dio svjetskog kvaliteta i uspjeha u biznisu, čak i onda kad vas okružuje sumorna svakodnevnica i globalna ekonomska kriza. Njegova genijalnost, skromnost i jednostavnost mogu biti uzor svim mladim, nadarenim ljudima naše zemlje kako mogu biti superiorni i uspravljeni u težnji da dosegnu zvjezdane visine u svojim snovima unatoč svim preprekama koje ih svakodnevno opominju da je put do uspjeha nemoguć.

Rasema, zato što je umjela osigurati smirujuću energiju koja je značila toplinu, balans i podršku svim zamislima i idejama koje je Redžo u životu realizirao.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Ne sjećam se najboljeg poteza države, jer takvih uglavnom nije bilo.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Najlošiji potez je taj što je potrošila godinu u kojoj nije uspjela postići dogovor oko pitanja koja bi nas definitivno približila Evropskoj Uniji. Stalnom proizvodnjom krize i stvaranje velikih problema od sitnih i jednostavnih pitanja frustriraju sve građane ove zemlje, jer ne vide izlaz iz začaranog kruga lažnih problema ka stvarnim životnim problemima koji ih svakodnevno slamaju i osiromašuju.

ŠTA OČEKUJETE U 2014. GODINI?

- Očekujem mnogo posla i dobrih ugovora koji će mojoj kompaniji i uposlenicima osigurati mir i stabilnost i trend rasta, kao u prethodnoj godini, i da poslovna klima bude bar malo bolja nego što je bila u posljednjih nekoliko godina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.