NavMenu

Integrisana strategija ruralnog razvoja opština Foča i Plužine do septembra 2014.

Izvor: eKapija Petak, 27.12.2013. 12:04
Komentari
Podeli

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić i direktor Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj Inter Dragiša Mijačić potpisali su ugovor za izradu Integrisane strategije ruralnog razvoja, koja je dio projekta Održivi razvoj opština Foča i Plužine. Projekat se realizuje do marta 2015. godine i njegova vrijednost je 376.000 EUR, prenosi portal "058.ba".

Ovaj sporazum ide korak više za obje opštine kojim se želi u oblasti ruralnog razvoja poljoprivrede i turizma napraviti studija po kojoj će se ovaj program širiti i na te oblasti, istakao je načelnik opštine Foča, Radisav Mašić.

- Za opštinu Foča ovaj projekat je višestruko značajan jer je turizam i razvoj poljoprivrede jedna od naših strateških grana razvoja i zbog toga u ovom projektu, na koji će se naslanjati i svi budući projekti, vidimo viziju našeg budućeg razvoja u ovoj oblasti – naglasio je Mašić i dodao da se ovaj koncept dobrim dijelom odnosi na oblast rafting turizma i na oblast turizma u cjelini, dok obje opštine u tom pogledu imaju značajne resurse.

Dragiša Mijačić, direktor Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj Inter, navodi da je ova integrisana studija jedinstvena na ovim prostorima i da će se uraditi analiza kako bi se vidjelo koji su potencijali razvoja dvije opštine u prekograničnom području a zatim će biti izrađen strateški okvir, ciljevi, mjere i prioriteti koji će biti finansirani.

– Nakon toga Integrisana strategija ruralnog razvoja biće ponuđena Skupštini opštine na usvajanje – zaključuje Mijačić.

Integrisana strategija ruralnog razvoja opština Foča i Plužine koštaće 20.700 KM, a rok za njenu izradu je septembar 2014. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.