NavMenu

"Gebruder Weiss" proširuje skladišne kapacitete u 2014.

Izvor: eKapija Petak, 27.12.2013. 12:22
Komentari
Podeli

Ovu godinu ćemo završiti sa pozivitnim poslovanjem, iako je sama godina imala vrlo čudne trendove, uzlaznu i silaznu putanju, kazao je Almir Jonuz, direktor logističke firme "Gebruder Weiss BiH", prenosi portal Indikator.ba.

- Jako smo zadovoljni, akvizirali smo nekoliko dobrih klijenata u skladišnoj logostici što nam je bio glavni cilj, tako da možemo biti jako zadovoljni razvojem situacije u zadnjem kvartalu ove godine - rekao je Jonuz.

Dodao je da je kompanija u pregovorima sa velikim kompanijama u 2014. koje će sami po sebi dovesti do novih zaposlenja, otvaranja novih odjeljenja itd.

- U narednom periodu pored proširenje skladišnih kapaciteta nastavit ćemo da radimo na poboljšanju kvaliteta usluga. Ne želimo da imamo trend da nam kvantitet ide nauštrb kvaliteta tako da ćemo ići u u drugu fazu zapošljavanja i proširenja odjeljenja. Otvorili smo sve servise koje inače "Gebruder Weiss" nudi u Evropi, tako da nam je cilj zadržati taj kvalitet sa postojećim klijentima uz proširenje kapaciteta - ističe Jonuz.

Kompanija "Gebruder Weiss" je u BiH prisutna indirektno od 2006. godine preko drugih špedicija, a registrovala je kompaniju u BiH 2008. godine.

Nakon pet godina kompanija ima 23 uposlenika, a 15. juna je preselila u nove prsotorije, u kojima je otvoren i logistički centar sa skladišpnim kapacitetom od hiljadu kvadratnih metara. Cilj je da u naredna tri mjeseca bude napravljen dodatak koji će imati ukupno 2.000 kvadrata skladišnog prostora u kojem će se raditi po najmodernijim tehnologijama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.