NavMenu

Trebinjski "Swisslion Takovo" u 2013. proizveo robu vrijednu 68,5 mil KM - Uskoro upotrebna dozvola za otvaranje pogona u Nevesinju

Izvor: eKapija Petak, 27.12.2013. 10:02
Komentari
Podeli
Kompanija "Swisslion Takovo" iz Trebinja ove godine proizvela je robu u vrijednosti od 68,5 mil KM i tako se svrstala u jedno od vodećih preduzeća u Republici Srpskoj, izjavio je direktor za investicije u tom preduzeću Radenko Drašković, a prenosi "Capital".

Drašković je naveo da "Swisslion" sa 370 obučenih radnika, koji rade na najsavremenijim proizvodnim linijama u Evropi, znatno doprinosi razvoju cijele Hercegovine, a ne samo Trebinja.

- U proizvodne kapacitete u Trebinju ove godine uložili smo 12,4 mil KM, a u Nevesinju 6,1 mil KM - napominje Drašković i dodaje da su na 16.000 kvadrata i na 11 lokacija napravili i adaptirali objekte radi proširenja proizvodnih kapaciteta i stvaranja uslova za nova zaposlenja.

On je najavio da će uskoro biti pokrenuta proizvodnja prehrambenih proizvoda u rekonstruisanoj hali u Nevesinju gdje će posao dobiti oko 200 radnika. Taj objekat bi ovih dana trebalo da dobije upotrebnu dozvolu nakon čega će biti pušten u rad.

- U ovom objektu biće instalirano šest proizvodnih linija, i to za majonez, praškaste proizvode, marmeladu, flips, za proizvodnju sokova i alkoholnih pića - precizirao je Drašković, napomenuvši da je oprema za proizvodnju majoneza počela da pristiže.

Kako prenosi "Capital", u okviru tog projekta napravljen je i jedan distributivni centar sa maloprodajnim objektom u kome će biti otvorena nova radna mjesta.

Da bi adekvatno odgovorili zahtjevima proizvodnje, Drašković navodi da je već jedna grupa radnika otišla na obuku u Gornji Milanovac, a početkom sljedeće godine otići će i druga grupa.

Drašković kaže da su, uporedo sa ovim investicijama, planirana i druga značajna finansijska ulaganja u Trebinju. Ona, između ostalog, predviđaju otvaranje novih proizvodnih kapaciteta, dogradnju centralnog magacina na 3.500 metara kvadratnih. Tu će biti premješten sadašnji magacin gotove robe, na čijem prostoru će biti instalirane nove proizvodne linije.

- Od aprila u Trebinju počinje realizacija nove velike investicije koja se odnosi na adaptaciju hale jedan – "Industrije alata" koju ćemo pretvoriti u veliku proizvodnu fabriku sa tendencijom da u njoj širimo proizvodne kapacitete i proizvodni asortiman - najavio je Drašković.

On je rekao da su ovakvi rezultati iziskivali mnogo upornosti i rada, usvajanje novih tehnologija, stručnu podršku, te stručno osposobljavanja zaposlenih, te ulaganje mnogo novca i u opremu i u znanje.

U "Swisslion" Trebinje podsjećaju da proizvode trenutno plasiraju u desetak zemalja, a da su najznačajnija tržišta bivših jugoslovenskih republika.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.