NavMenu

Raiffeisen banka podržala koncertnu promociju fondacije "Gorica"

Izvor: eKapija Petak, 20.12.2013. 15:16
Komentari
Podeli
Raiffeisen banka generalni je partner koncertne promocije fondacije "Gorica - Goran Bregović" pod nazivom "Sa So Mange – Veče donatora", koja je 19. decembra 2013. godine upriličena u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu.

Manifestacija koja je okupila brojne muzičke zvijezde iz regije organizovana je sa svrhom prikupljanja donacija koje će pomoći ostvarenju cilja Fondacije, a to je pomoć i podrška mladima romske nacionalnosti u muzičkom obrazovanju i usavršavanju, navodi se u saopštenju Raiffeisen banke.

Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke, istakao je da je učešće u ovom projektu još jedna potvrda strateškog opredjeljenja Raiffeisen grupacije da pruža pomoć zajednici u kojoj djeluje.

- Raduje nas što smo kroz ovo partnerstvo u prilici pružiti podršku talentovanoj romskoj djeci koja žele, a nemaju mogućnosti da se muzički obrazuju. Najveća vrijednost ovakve podrške je upravo davanje prilike djeci i mladima da pomognu sami sebi na njihovom putu ka boljoj budućnosti - izjavio je Michael Mueller.

Fondacija "Gorica" ima ambiciju da odškoluje Rome koji žele da idu u muzičke škole, rekao je Goran Bregović, osnivač Fondacije.

- Po našoj evidenciji svega nekoliko Roma ide u muzičke škole u BiH. U prvo vrijeme ćemo školovati Rome koji idu u škole u Sarajevu, a nadam se da ćemo se nakon godinu dana, kada se nađemo na ovom istom mjestu, moći pohvaliti da smo se proširili. Naravno, ovo je nemoguća misija ako nemamo podršku, i ja se, u ime svih Roma koji će biti školovani sredstvima ove Fondacije, od srca zahvaljujem Raiffeisen banci koja je naš prvi pokrovitelj, u ovom prvom krugu kada je najteže - izjavio je Bregović,

Raiffeisen banka kontinuirano pruža podršku organizacijama čiji su projekti usmjereni su na djecu i najugroženije kategorije stanovništva, saopšteno je iz Raiffeisen banke.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.