NavMenu

Lejla Zukić-Krivdić se u ime Microsofta BiH zahvalila Vladi Federacije BiH na potpisivanju Ugovora o strateškom partnerstvu

Izvor: communis Ponedjeljak, 11.12.2006. 14:45
Komentari
Podeli

Povodom potpisivanja Ugovora o strateškom partnerstvu između Vlade FBiH i Microsofta, Lejla Zukić – Krivdić, direktor Microsofta BiH se u ime Microsoft korporacije zahvalila Premijeru Hadžipašiću i još jednom naglasila prednosti koje donosi ovo partnerstvo.

Trogodišnji Ugovor o strateškom partnerstvu sadrži ugovore o pravu korištenja najnovijih Microsoftovih softverskih proizvoda, te o međusobnim dugoročnim odnosima. Potpisivanje ugovora podrazumjeva legalizaciju kompletnog Microsoft softvera koji se koristi u organima Vlade Federacije BiH, čime je ovaj Entitet potvrdio svoje opredjeljenje za aktivno provođenje Zakona o zaštiti intelektualnog vlasništva u cilju smanjenja stope piratstva.

Značajan dio Ugovora je i projekat eGovernment, odnosno vlada bez papira, koji će u velikoj mjeri doprinijeti efikasnijem i savremenijem radu Vlade i njenih institucija.

"Potpisani Ugovor od izuzetnog je značaja za modernizaciju i informatizaciju organa Vlade FBIH, a prvenstveno se odnosi na transfer znanja i tehnologije, odnosno pružanje intelektualnih i poslovnih usluga. Ovo je značajan korak ka priključivanju evropskim i svjetskim standardima informatizacije", naglasila je Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsofta BiH.

Nadalje, Ugovor o strateškom partnerstvu demonstrira opredjeljenje Microsofta da uspostavlja dugoročnu saradnju sa vladama, akademskim institucijama i privatnim kompanijama u zajedničkom naporu čiji je cilj razvoj lokalne ekonomije, te omogučavanje ovim zemljama da putem korištenja savremenih tehnologija ostvare bolju poziciju na globalnom tržištu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.