NavMenu

Vlade RS i Srbije potpisale Memorandum o saradnji u oblasti vazduhoplovstva

Izvor: eKapija Utorak, 17.12.2013. 13:25
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Premijerka Republike Srpske, Željka Cvijanović, i premijer Srbije Ivica Dačić potpisali su juče (16. decembar 2013.) u Banjoj Luci Memorandum o razumijevanju vlada Srpske i Srbije o poslovno-tehničkoj saradnji, prenio je "Capital.ba".

Cvijanović je pojasnila da se ovaj memorandum odnosi na saradnju u svim aspektima kada je riječ o vazduhoplovstvu i letačkom osoblju.

Ona je navela da je na zajedničkoj sjednici vlada Republike Srpske i Srbije razgovarano o realizaciji projekta "Južni tok".

- Kada je riječ o ovom pitanju, imamo potpunu podršku i dobru saradnju sa Vladom Srbije - rekla je Cvijanović novinarima u Banjoj Luci nakon zajedničke sjednice vlada Srbije i RS.

Ona je dodala da je na jučerašnjoj sjednici dogovoreno da na čelu Odbora za obilježavanje 100 godina od početka Prvog svjetskog rata budu predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.
Cvijanović je takođe navela da je na sjednici razgovarano i o realizaciji projekta "Podrinje".
- Riječ je o višesektorskom projektu koji se dopunjava na različite načine. Okosnica ovog projekta je "Srednja Drina", most Bratunac – Ljubovija, Andrićgrad i sve drugo što se odnosi na saradnju lokalnog nivoa, kao i privrednih komora - kaže Cvijanović.

Dačić je istakao da je jedno od najvažnijih nacionalnih pitanja Srbije njegovanje veza sa Republikom Srpskom.

On je rekao da je današnja zajednička sjednica vlada nastavak redovnih aktivnosti u realizaciji projekata važnih za Republiku Srpsku i Srbiju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.