NavMenu

Hrvati kao nekad Jugosloveni - Po robu u Trst

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 17.12.2013. 09:59
Komentari
Podeli
Građani Istre i Kvarnera sve češće odlaze po namirnice u trgovačke centre u susjednoj Italiji, tačnije u Trst.

Na parkiralištima trgovačkih centara u Trstu i tik uz granicu sve je više automobila s hrvatskim registracijama. Najbrojnije su one iz Pule i Rijeke, piše "Glas Istre".

Mnogi kupci se već poznaju iz viđenja, jer u prekogranični šoping odlaze redovno – svakih nekoliko mjeseci, a obavezno prije proslava i praznika. Zato se veći odliv novca iz Hrvatske može očekivati i uoči predstojećih praznika.

Tijesto, kafa, ulje, sir, salame, deterdžent, samo su neki od proizvoda zbog kojih se isplati otputovati u Italiju. Kilogram pršuta može se naći već za 60 kuna (oko 900 dinara). Isplate se i sokovi, kupke, paste za zube...

Kupce iz Hrvatske mami i novootvoreni šoping-centar u Vilesu, koji je od Trsta udaljen tek pola sata vožnje, a u čijem se sastavu nalazi i IKEA.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.