Izvor: eKapija | Utorak, 17.12.2013.| 15:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Kliničkom centru na Koševu svečano otvoren novi operacioni blok na 5.000 m2

(Foto: Centar.ba)

Novi operacioni blok koji je smješten na šestoj i sedmoj etaži Centralnog medicinskog bloka Kliničkog centra na Koševu juče (16. decembar 2013.) je svečano otvoren, saopšteno je na sajtu opštine Centar.

Za projekt izgradnje 11 novih operacionih sala, koje zajedno sa 30 kreveta za smještaj pacijenata i pratećim prostorijama, čine novi operativni blok ukupne površine od 5.000 m2, Saudijski fond za razvoj je donirao 9,31 mil KM, dok je nabavku najsavremenije medicinske opreme finansirala Vlada Kantona Sarajevo putem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Prof. dr Damir Aganović, generalni direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je kazao da ima neizmjernu čast i sreću otvoriti ovaj novoizgrađeni medicinski blok.

– Naša namjera je da se stručni medicinski potencijal što bolje iskoristi kroz upotrebu savremenih medicinskih sredstava. Nove operacione sale će koristiti urološka, abdominalna, onkološka, torakalna, maksilofacijalna, vaskularna i ortopedska hirurgija, otorinolaringologija, a tu će biti i smještena transplataciona (polivalentna) sala – kazao je Aganović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.