Izvor: eKapija | Utorak, 17.12.2013.| 15:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"BH Airlines" ponovo leti na relaciji Sarajevo-Beograd

(Foto: YouTube/screenshot)

"BH Airlines" juče je ponovo počeo da leti na relaciji Sarajevo - Beograd. Kako prenosi portal Indikator.ba, linija će saobraćati četiri puta sedmično i to ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom u zimskom redu letenja.

Letovi s Međunarodnog aerodrom Sarajevo su u 6 časova, dok su letovi s Međunarodnog aerodroma "Nikola Tesla" u pravcu Sarajeva u 8:15.

- Nakon prekida letenja u maju 2011. godina, naša aviokompanija "BH Airlines" vraća se na tržište Srbije povezana jakim komercijalnim ugovorom (code share) s novonastalom kompanijom "Air Serbia" koja je proizašla iz bivšeg avio prevoznika Republike Srbije "Jat Airwaysa" što znači da će i "Air Serbia" imati u zakupu određen broj sjedišta na našem letu - navodi PR odjel "BH Airlinesa".

Ugovor koji je potpisan prije deset dana otvara mogućnost jačeg povezivanja ova dva prevoznika s raširenom mrežom unutar Evrope prema Amsterdamu, Parizu, Rimu, Dizeldorfu, Frankfurt, Briselu, Londonu, Beču i ostalim destinacijama "Air Serbie".

- U narednom periodu, "BH Airlines" za putnike će proširiti usluge tako što će na novom redizajnu web stranice ponuditi usluge rezervisanja hotela i renta car usluga preko renomiranih svjetskih brendova boooking.com i Avis - saopštili su iz "BH Airlinesa".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.