NavMenu

Sarajevo - Početak rada lidera kartičnog poslovanja "Global Paymnts" u BIH

Izvor: biznis.ba Ponedjeljak, 11.12.2006. 10:46
Komentari
Podeli

Američka korporacija Global Payments preuzela je bh. Diginet d.o.o. i uspostavila novu firmu kćerku pod nazivom Global Payments Europe d.o.o. Sarajevo, a tim povodom će danas biti održana press-konferencija na kojoj će govoriti vodeći menadžeri Global Paymentsa.

Ova renomirana kompanija koja proizvodi, procesuira i kontrolira kartično poslovanje u svijetu, dio svoje evropske biznis strategije usmjerila je na jugoistočnu Evropu jer je prepoznala znanje, kvalitet i sposobnosti naših stručnjaka.

O prednostima prisutnosti Global Paymentsa u BiH govoriće Carl Williams, predsjednik GP-a za sva tržišta GP-a izvan Amerike, Petr Sedlaček, predsjednik GP-a za Evropu, Roman Mentlik, izvršni direktor za business, Jiri Hollan, direktor marketinga i komunikacija i Mustafa Bektić, direktor Global Payments Europe d.o.o. Sarajevo.

Dolazak Global Payments je rezultat uspješnog preuzimanja bh. preduzeća Diginet d.o.o. koji je prvi proizvođač bankarske čip kartice u regionu i vlasnik procesnog centra s međunarodnom Mastercard licencom.

Global Payments je američka kompanija koja je prije četiri godine proširila svoje djelovanje na azijski i evropski kontinent. Ključna prednost dolaska Globala je u činjenici da će korisnici ovih usluga na jednom mjestu, uz značajno pojačanje sigurnosti, kvalitete i finansijske uštede, imati efikasnu realizaciju transakcija sa sva četiri najpoznatija svjetska kartična branda – American Express, Diners Club, MasterCard i Visa.

Press-konferencija će se održati u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday Inn" sa početkom u 15.00 sati.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.