NavMenu

Vlada FBiH i Microsoft potpisali ugovor o strateškom partnerstvu

Izvor: biznis.ba Petak, 08.12.2006. 12:57
Komentari
Podeli

Premijer Federacije BiH Ahmet Hadžipašić i direktorica Microsofta BiH Lejla Zukić - Krivdić potpisali su danas u Sarajevu trogodišnji Ugovor o strateškom partnerstvu. Riječ je o dokumentu koji regulira pravo korištenja najnovijih Microsoftovih programskih paketa, te međusobne dugoročne odnose potpisnika.

Potpisivanjem Ugovora Vlada FBiH potvrđuje opredijeljenost za aktivnu provedbu Zakona o zaštiti intelektualnog vlasništva. Osim legalizacije programskih paketa, Ugovor otvara mogućnost primjene najnovijih informacionih tehnologija u radu Vlade FBiH i svih njenih službi i, na taj način, efikasnijem radu, kazao je premijer Hadžipašić,

Direktorica Microsofta BiH Lejla Zukić - Krivdić je istaknula je kako Ugovor predstavlja i temelj uvođenju novih tehnoloških rješenja u rad Federalne vlade.

To je posao koji će biti povjeren domaćim informatičarima, što će u mnogome doprinijeti i otvaranju novih radnih mjesta u IT industriji u FBiH.

Nadalje, on demonstrira opredjeljenje Microsofta za uspostavom dugoročne suradnju s vladama, akademskim institucijama i privatnim kompanijama u zajedničkom naporu čiji je cilj razvoj lokalne ekonomije, te omogućavanje zemljama da, putem korištenja savremenih tehnologija, ostvare bolju poziciju na globalnom tržištu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Saobraćaj

Vlada RS nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju - U toku izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu

Vlada Srpske nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju, zemljište na kojem će biti izgrađen je deminirano, a u toku je izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu. Poručeno je to iz Ministarstva saobraćaja i veza RS u odgovoru na poslaničko pitanje Đorđa Vučinića iz Liste za pravdu i red koji je tražio odgovore kada će konačno početi gradnja trebinjskog aerodroma. Iz resornog ministra su prvo podsjetili da je još u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.