Izvor: biznis.ba | Petak, 08.12.2006.| 12:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada FBiH i Microsoft potpisali ugovor o strateškom partnerstvu

Premijer Federacije BiH Ahmet Hadžipašić i direktorica Microsofta BiH Lejla Zukić - Krivdić potpisali su danas u Sarajevu trogodišnji Ugovor o strateškom partnerstvu. Riječ je o dokumentu koji regulira pravo korištenja najnovijih Microsoftovih programskih paketa, te međusobne dugoročne odnose potpisnika.

Potpisivanjem Ugovora Vlada FBiH potvrđuje opredijeljenost za aktivnu provedbu Zakona o zaštiti intelektualnog vlasništva. Osim legalizacije programskih paketa, Ugovor otvara mogućnost primjene najnovijih informacionih tehnologija u radu Vlade FBiH i svih njenih službi i, na taj način, efikasnijem radu, kazao je premijer Hadžipašić,

Direktorica Microsofta BiH Lejla Zukić - Krivdić je istaknula je kako Ugovor predstavlja i temelj uvođenju novih tehnoloških rješenja u rad Federalne vlade.

To je posao koji će biti povjeren domaćim informatičarima, što će u mnogome doprinijeti i otvaranju novih radnih mjesta u IT industriji u FBiH.

Nadalje, on demonstrira opredjeljenje Microsofta za uspostavom dugoročne suradnju s vladama, akademskim institucijama i privatnim kompanijama u zajedničkom naporu čiji je cilj razvoj lokalne ekonomije, te omogućavanje zemljama da, putem korištenja savremenih tehnologija, ostvare bolju poziciju na globalnom tržištu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.