NavMenu

Vlada FBiH obustavlja pojedina plaćanja iz budžeta na 20 dana

Izvor: eKapija Petak, 13.12.2013. 08:47
Komentari
Podeli

Vlada Federacije BiH donijela je odluku o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka iz federalnog budžeta za 2013. godinu u periodu od 20 dana.

Odluka je donesena zbog činjenice da institucije BiH nisu ispunile svoje obaveze i donijele budžet kako je dogovoreno sa Međunarodnim monetarnim fondom u okviru stend baj aranžmana, te zbog neizvjesnosti uplate dobiti od "Elektroprenosa BiH".

Od ove odluke izuzeti su rashodi finansirani iz namjenskih i donatorskih sredstava, te vlastitih prihoda.
Vlada je ocijenila da je u decembru u ovogodišnjem budžetu planirano ostvarenje 88 mil KM iz redovnih prihoda, a od prodaje obveznica još 40 mil KM, saopšteno je iz Federalne vlade.

U ovogodišnjem budžetu planirana je i tranša MMF-a od 62 mil KM, te sredstva od "Elektroprenosa BiH" u visini od 58 mil KM, koja su trebala da budu uplaćena u decembru.

Da su te projekcije bile realizovane, na sjednici je istaknuto da bi bio ostvaren budžetski suficit od 10 miliona KM.

Cilj odluke je uspostavljanje budžetske likvidnosti i ravnoteže i ona je u skladu sa odrebama Zakona o budžetima u FBiH, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je Vlada ispunila sve obaveze i na vrijeme predložila budžet FBiH za 2014. godinu koji su usvojila oba doma Parlamenta FBiH i time ispunila sve rokove koje je tražio MMF.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.