Izvor: Fena | Četvrtak, 07.12.2006.| 14:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

BiH u svjetskim turističkim krugovima

Svjetska turistička organizacija UN-a u trećem izdanju svog časopisa (UNWTONEWS) koji se distribuira širom svijeta prvi put je spomenula Bosnu i Hercegovinu kao aktivnog člana svoje organizacije.

BiH je navedena kao jedna od evropskih zemalja koja je ove godine prvi put zvanično obilježila Svjetski dan turizma.

Iz Turističkog udruženja u BiH je saopćeno da je ovo još jedan od početnih koraka koji se preduzimaju u pravcu pozicioniranja BiH kao turističke destinacije.

Svjetska turistička organizacija (WTO) je primila izvještaj o provedenoj kampanji na osnovu koga je objavljena informacija u njihovom časopisu.

Bosna i Hercegovina je prvi put obilježila Svjetski dan turizma. Proslava je obuhvatila direktan TV prijenos manifestacije, prvi put održanu dodjelu priznanja "Zlatna turistička ruža" i distribuciju promotivih materijala od letaka do CD-ova.

I ova informacija potvrđuje da svijet prepoznaje i podržava vrijednosti i aktivitet koji se uklapa u norme i standarde važeće na svjetskim turističkim i tržišnim meridijanima, te da u BiH ima prirodnih ali i ljudskih resursa u turizmu koji su u stanju pratiti svjetske trendove.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.