NavMenu

Simpozijum "Transplantacijske medicine u regiji" 6. decembra u Mostaru

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.12.2013. 15:31
Komentari
Podeli
Promotivni simpozijum o transplantaciji pod nazivom "Transplantacijske medicine u regiji" održaće se 6. decembra na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Mostaru sa početkom u 12 sati, a u organizaciji Kliničke bolnice (KB) Mostar, prenosi "Studio88.ba".

U uvodnom dijelu obratiće se direktor KB-a Mostar prof. dr sc Ante Kvesić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Mostar prof. dr sc Milenko Bevanda, rektorica Univerziteta u Mostaru prof. dr sc Ljerka Ostojić, ministar zdravstva i socijalne zaštite HNŽ-a dr Mladen Bošković, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, direktorica Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Novka Agić, te u ime federalnog Ministarstva zdravlja dr Marina Bera.

Kako prenosi "Studio88.ba", u stručnom dijelu Simpozijuma izlaganje će imati gosti iz Republike Hrvatske, ljekari iz bosansko-hercegovačkih kliničkih centara, vjerski predstavnici, pacijenti kojima su ranije presađivani organi, kao i ljekari iz KB Mostar koji će predstaviti plan razvoja transplantacijske medicine kad je u pitanju KB Mostar.


Neke od tema o kojima će biti riječ su: "Budućnost transplantacije u BiH", "Etički aspekti transplantacije", "Transplantacija rožnjače" i druge.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.