Izvor: eKapija | Nedjelja, 01.12.2013.| 21:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Air Serbia" sletila u Banja Luku - Uspostavljena svakodnevna linija sa Beogradom

(Foto: Teodora Brnjoš)

Avio kompanija "Air Serbia" u nedelju (1. decembar 2013.) sletila je prvi put u Banja Luku, u 13.10h, nakon leta koji je trajao oko 35 minuta.

Ovo je novouspostavljena linija kompanije "Air Serbia", kojom su, kako je rečeno na press konferenciji prije poletanja, ojačane veze Srbije i Republike Srpske.

U avionu za Banja Luku bili su ministar saobraćaja u Vladi Srbije Aleksandar Antić, direktor "Aerodroma Nikola Tesla" Beograd Velimir Radosavljević i generalni direktor "Air Serbie" Dane Kondić.

Kondić je rekao da značaj ove linije potiče iz odnosa Beograda i Banja Luke, i da će se od sada Banjalučani bolje povezati sa Evropom i svijetom letom preko Beograda.

- Tu su brojne destinacije širom Evrope, uključujući Pariz, Amsterdam, Prag, Rim, Milano, Kopenhagen, Štokholm, Štutgart, Dizeldorf...Red letenja je tako napravljen da se obezbijedi dobra povezanost za putnike koji dolaze iz Australije za Republiku Srpsku. Nova linija će, takođe, podržati turizam i poslovanje između Srbije i RS.

Na aerodromu Mahovljani "airbus A319" koji nosi ime proslavljenog tenisera Novaka Đokovića dočekan je vodenim topom, a svečanu vrpcu presjekli su Dane Kondić i ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilovć. Svečanu ceremoniju uveličao je predsjednik RS Milorad Dodik. On je dodao da je "Air Serbia" jedna od rijetkih avio-kompanija koje kreću u ekspanziju, dok su druge u krizi i da je zato važno što će avion te kuće svakodnevno biti na pisti u Banjoj Luci.

(Foto: Teodora Brnjoš)

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović rekao je da ovim letom počinje nova istorija aerodroma u Banjoj Luci i da je to linija koja ima ozbiljne izglede za uspjeh.

- Za iduću godinu mi smo pripremili sredstva za sufinansiranje aerodroma kako bi mogao da nastavi da pruža svu neophodnu logistiku i let Beograd-Banja Luka-Beograd imaće punu podršku.

Generalni direktor "Aerodroma Banja Luka" Miroslav Janjić rekao je da će avion svakodnevno letiti, i da banjolučki aerodrom podržava uspostavljanje novih linija.

- Pored redovnih linija ka Cirihu, uz pomoć "Air Serbie" otvara se mogućnost da se vrši otprema i prijem putnika od Banja Luke do Beograda i dalje do evropskih destinacija.

Kondić je po sletanju u Banja Luku rekao je da mu ova linija i emotivno znači, jer vodi porijeklo sa Kozare, te mu je ovo dolazak kući.

Let Banja Luka-Beograd traje oko 35 minuta. Saobraćaće svakog dana, polazak iz Beograda je u 14 časova, a iz Banja Luke u 15.25. Cijena povratne karte sa svim taksama iznosi 89 EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.