NavMenu

Bez dogovora o vraćanju 5% plate budžetskih korisnika u RS

Izvor: eKapija Subota, 30.11.2013. 10:17
Komentari
Podeli

Predstavnici Vlade Republike Srpske i granskih sindikata budžetskih korisnika nisu postigli dogovor u vezi sa vraćanjem preostalih 5% plate ovoj kategoriji u budžetu za narednu godinu, prenio je portal Capital.ba.

Predsjednik Sindikata pravosuđa Siniša Petrović rekao je da ostaje otvorena mogućnost za dalje razgovore, te izrazio očekivanje da će se do 10. decembra doći do zajedničkog rješenja.

- U situaciji dok su pregovori u toku, mislim da je preuranjeno govoriti o posljedicama nepostizanja dogovora, ali ne bi bilo poželjno da prolazimo kroz iste procese kao ranije - rekao je Petrović novinarima u Banjaluci.

On je dodao da će u skladu sa odlukama Vlade Srpske do 10. decembra granski sindikati budžetskih korisnika zakazati sjednice republičkih odbora na kojima će odrediti dalje postupanje.

- Da li će biti vraćanja 5% do sada se uopšte nije postavljalo kao pitanje za sindikat s obzirom na ranije pregovore. Međutim, to pitanje se postavlja sada - rekao je Petrović, dodajući da su predstavnici Vlade Srpske naveli da će pronaći modalitet obezbjeđivanja sredstava za ovu namjenu.

On je podsjetio i na smanjenje plata od 10% zaposlenima u pravosuđu u 2009. godini, što se, kako je naveo, mora ispraviti novim Zakonom o platama.

Predsjednik Sindikata uprave Tomislav Vrhovac rekao je da predstavnici granskih sindikata budžetskih korisnika nisu dobili potvrdu da će navedenih 5% plata biti vraćeno, ali da im nije rečeno ni da neće biti vraćeni.

- Kada je riječ o platama zaposlenih u organima uprave, oni su imali smanjenja četiri godine unazad i napokon smo postigli sporazum sa Vladom Srpske u vezi zakona o platama kojim bi mogli da isprave određene greške, što bi moglo biti gotovo do kraja marta - rekao je Vrhovac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.