NavMenu

Kozarska Dubica predstavila potencijale za investiranje na sajmu "Biznis baza 2013" u Beogradu

Izvor: eKapija Petak, 29.11.2013. 13:34
Komentari
Podeli

Lokalna agencija za razvoj opštine Kozarska Dubica prezentovala je potencijale opštine na 12. Međunarodnom sajmu preduzetništva "Biznis baza 2013" u Beogradu koji se održavao od 27. do 29. novembra, saopšteno je na sajtu opštine Kozarska Dubica.

Privredni potencijali opštine Kozarska Dubica prezentovani su na štandu Područne privredne komore Banja Luka i Privredne komore Beograd na "Međunarodnim poslovnim susretima" u cilju ostvarivanja posovnih kontakata, regionalne i međunarodne saradnje.

Danijel Marjanović, direktor Agencije za razvoj opštine Kozarska Dubica, koja je zajedno sa Turističkom organizacijom učestvovala na sajmu, rekao je da su se ovom prilikom uz preduzetnike predstavljale i institucije u funkciji razvoja preduzetništva.

- U poređenju sa drugim opštinama regiona opština Kozarska Dubica ima izuzetne potencijale, poslovnu zonu, uključujući i atraktivnu lokaciju opštine, što smo mogli vidjeti i po reakcijama privrednika na sajmu. Očekujemo da će svako proširivanje kontakata doprinijeti boljoj promociji s krajnjim ciljem dovođenja investitora - rekao je Marjanović i dodao da će se s tim ciljem raditi i u buduće.

Marjanović je podsjetio da domaći privrednici često nemaju mogućnosti da ostvare kvalitetne kontakte sa drugim privrednicima, posebno sa inostranstvom, i to je razlog zašto agencija pokušava ostvariti kontakte u njihovo ime i tako poboljšati privredno stanje u opštini.

- Sektori koji su bili zastupljeni na "Međunarodnim poslovnim susretima" su građevinska, drvna, elektro, metalska i mašinska industrija, obnovljivi izvori energije, reciklaža i drugi što je svakako interesantno u pogledu inovacija i proširivanja poslovne saradnje - rekao je Marjanović.

Pored domaćih na sajmu su učestvovali privrednici iz Njemačke, Italije, Grčke, zemalja bivše Jugoslavije i po prvi put privrednice iz Nigerije i Kameruna.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.