NavMenu

Budžet Banja Luke za 2014. manji za 54 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Petak, 29.11.2013. 12:20
Komentari
Podeli
Banja LukaBanja Luka
Odbornici Skupštine Grada Banja Luka usvojili su juče (28. novembar 2013.) drugi rebalans budžeta za ovu godinu od 180.932.000 KM te Nacrt gradskog budžeta za 2014. koji je drastično manji i iznosi svega 126.850.000 KM.

I gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović priznao je u izjavi novinarima da je jasno da budžet za narednu godinu nije dovoljan za potrebe koje ima najveći grad u RS i da je potrebno na najracionalniji način raspodijeliti ta sredstva.

On je istakao da 126 mil KM nije dovoljno za potpuno funkcionisanje grada ove veličine, te da su zahtjevi građana mnogo veći, ali je ustvrdio da "građani moraju da razumiju da se gradska vlast kreće u okviru raspoloživih sredstava".

Odbornik SDS-a Đorđe Umićević smatra da neko treba da odgovara, jer je iz drugog rebalansa budžeta za tekuću godinu vidljivo da nivo prihoda od poreza na nepokretnosti manji od očekivanog.

Nacrt budžeta upućen je na javnu raspravu, koja će trajati do 10. decembra.

Odbornici se na jučerašnjoj sjednici nisu izjašnjavali o idejnom rješenju grba Grada Banja Luka.

Gavranović kaže da predloženo rješenje nije sadržavalo dovoljno elemenata, po kojima je Banja Luka prepoznatljiva u BiH, regionu, pa i šire, odnosno da Grad ima još simbola koji su trebali da budu ugrađeni u grb, po kojima je ovaj grad daleko prepoznatljiviji široj zajednici.

Najavio je da će procedura objavljivanja pozivnog konkursa za izradu idejnog rješenja grba Grada Banja Luka biti ponovo provedena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.