NavMenu

Uskoro sastanak o potencijalima Brčko distrikta - Italijani zainteresovani za ulaganja

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.11.2013. 16:07
Komentari
Podeli
BrčkoBrčko
Predstavnici brčanske vlasti uskoro će posjetiti Ekonomsko odjeljenje Ambasade Italije u Sarajevu kako bi predstavili sve prednosti Brčkog za strana ulaganja, dogovoreno je na jučerašnjem (27. novembar 2013.) sastanku predsjednika Skupštine Brčko distrikta, Đorđa Kojića, i potpredsjednika, Adema Ribića, sa italijanskim ambasadorom u BiH Ruđerom Koriasom, prenosi "Capital".

Kao oblasti koje bi naročito mogle biti interesantne investitorima iz Italije, ali i drugih evropskih zemalja, potencirani su tekstilna, obućarska i prehrambena industrija, saopšteno je iz Skupštine Brčko distrikta.

Najavljeno je da bi sastanku u Sarajevu, za koji je italijanska strana iskazala veliko interesovanje, trebalo da prisustvuju i predstavnici Ekonomskog odjeljenja italijanske ambasade u Zagrebu.

Na jučerašnjem sastanku bilo je riječi o aktuelnoj političkoj i privrednoj situaciji u Brčko distriktu, sa posebnim akcentom na mogućnosti privlačenja stranih investicija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.