NavMenu

Fond za zaštitu okoline FBiH sufinansiraće 42 projekta sa oko 2,3 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 26.11.2013. 14:01
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Upravni odbor Fonda za zaštitu okoline Federacije BiH odobrio je 42 projekta prijavljena na javni poziv koji će biti finansirani sredstvima ovog fonda u vrijednosti do 2,26 mil KM, prenosi "Indikator.ba"

Fond je je 31. jula 2013. godine objavio javni poziv za sufinansiranje programa, projekata i sličnih aktivnosti zaštite okoline za koje su planirana sredstva do 2,3 mil KM.

Sredstva su planirana za projekte i programe iz oblasti zaštite voda od značaja za FBiH po Odluci Vlade Federacije BiH koji su kandidovani od federalnih institucija zaduženih za upravljanje vodama za realizaciju po osnovu međunarodnih kredita, IPA fondova i slično i/ili su dobili podršku Svjetske banke (WB) i Evropske investicione banke (EIB); projekte i studije radi ispunjavanja ciljeva Federalne strategije zaštite okoline, te projekte afirmacije i promocije Fonda putem projekata i programa zaštite okoline.

Ovaj javni poziv obuhvata širok raspon u specifičnim područjima projekata: izgradnja i rekonstrukcija sistema za snabdijevanje vodom, odvodnje i tretmana otpadnih voda u opštinama FBiH.

Takođe, kako navode iz Fonda, ovaj javni poziv obuhvata projekte čiji je cilj obavljanje istraživanja i analiza da bi se olakšao razvoj investicija u određenom podsektoru zaštite okoline, pripremu infrastrukturnih investicija u oblasti zaštite okoline (studije izvodljivosti...), zaštite i očuvanja biološke i pejzažne raznovrsnosti, povećanja energetske efikasnosti, te korištenja obnovljivih izvora energije, prevencije i djelovanja u slučaju ekoloških katastrofa i incidenata.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.