NavMenu

Sve više državljana Hrvatske kupuje u BiH

Izvor: eKapija Utorak, 26.11.2013. 10:59
Komentari
Podeli
Brojni državljani Hrvatske od ulaska svoje domovine u Evropsku uniju pronašli su način kako uštediti, pa kupovinu sve češće obavljaju u Bosni i Hercegovini, prenosi "Capital.ba".

Najviše se to primijeti na graničnim prelazima Ličko Petrovo Selo – Izačić i Maljevac – Velika Kladuša, na kojima hrvatski građani koji žive uz granicu sa BiH skoro redovno, a posebno za vikend, kada su i akcije, dolaze u velikom broju u BiH po životne namirnice.

Kako prenosi "Capital", užurbano se pune rafovi traženim artiklima u tržnim centrima, kojih na prostorima Bihaća, Cazina, Velike Kladuše i Bosanske Krupe ima napretek, kao da je špica turističke sezone.

Toni s Plitvičkih jezera kaže da su artikli koje svakodnevno koristi njegova porodica, poput brašna, šećera i ulja, voća, u BiH jeftiniji i do 25 odsto.

- Ako se tome pridoda i mogućnost povrata PDV-a, kupovina se itekako isplati - dodaje Toni.

Tina Pavlović svake dvije sedmice dolazi u kupovinu u BiH. Ona tvrdi da je sve jeftinije nego u Hrvatskoj, od hrane, goriva, lijekova…

- Na kupovinu od 1.000 kuna barem stotinu kuna bude povrat poreza, s time da je i razlika u cijeni više nego očigledna - kaže Tina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.