NavMenu

Oko 60% proizvodnje fabrike ulja "Bimal" za izvoz

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 25.11.2013. 15:55
Komentari
Podeli
Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i njegov savjetnik Belmir Agić posjetili su u ponedjeljak (25. novembar 2013.) jedinu fabriku za proizvodnju ulja u BiH, "Bimal" u Brčkom, u kojoj se godišnje proizvede više od 40 miliona litara ulja. Od toga, oko 60% bude plasirano na tržišta van BiH, prenosi "Capital".

Osmić je izrazio zadovoljstvo što Brčko, iako mala sredina, ima jaku privredu koja se prije svega ogleda u jedinoj fabrici za proizvodnju ulja, koja radi po evropskim i svjetskim standardima, saopšteno je iz "Bimala".

"Bimal" se bavi proizvodnjom vrhunskih proizvoda od suncokretovog, sojinog i sjemena repe po najvišim standardima upravljanja i kontrole kvaliteta ISO, HCCP, IFS, Košer, Halal i ISCC.

Cilj posjete bilo je pružanje podrške radu fabrike ulja koja je lider na tržištu BiH sa suncokretovim uljem "Bimal" i robnim markama "Solia", "Agragold", "Sani" i "Fino".



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.