NavMenu

"ComTrade" dobio certifikat za upravljanje sigurnošću informacija

Izvor: eKapija Subota, 23.11.2013. 14:31
Komentari
Podeli

Na susretu partnera SIQ (Slovenskog instituta za kvalitet i mjeriteljstvo ) u Bosni i Hercegovini, gdje se godišnje okupljaju stručnjaci za upravljanje kvalitetom iz čitave zemlje, kompaniji "ComTrade" u Sarajevu je uručen certifikat ISO/IEC 27001 za upravljanje sigurnošću informacija, javili su iz te kompanije.

- Kvalitet u procesu razvoja i održavanja softverskih rešenja je skoro dvije decenije dio radnog procesa u međunarodnoj IT grupaciji ComTrade, što je potvrđeno i certifikatom ISO 9001 za upravljanje kvalitetom još od 1997. godine, a certifikat ISO/IEC 27001 za upravljanje sigurnošću informacija nam je od naročite važnosti, jer
radimo sa osjetljivim klijentima kao što su banke u BiH i EU - kaže Haris Čečo, generalni direktor ComTrade Sarajevo.

On je objasnio da je upravljanje informacijskom sigurnošću u grupaciji "ComTrade" nadogradnja upravljanju kvalitetom.

- Certifikat ISO/IEC 27001 za nas znači da smo krenuli putem konstantnog i sistematskog poboljšanja na polju zaštite podataka i sistema, razvoja aplikacija, kontinuiteta poslovanja i usaglašenosti sa normama, što je neophodno za firmu našeg profila. Takođe radimo na širenju certifikacije na ostale članice "ComTrade" grupacije, a u novembru je završena ISO/IEC 27001 certifikacija u Beogradu i Kragujevcu - objasnio je Haris Čečo.

U ime kompanije u Sarajevu ovaj certifikat primila je Amra Agić, menadžer kvaliteta u "ComTrade" Sarajevo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.