NavMenu

BiH prva pokreće regionalni stambeni program - Uskoro raspisivanje tendera za izvođače radova

Izvor: eKapija Petak, 22.11.2013. 12:14
Komentari
Podeli
Bosna i Hercegovina će biti prva država u regionu koja će i operativno pokrenuti Regionalni stambeni program na terenu, prenosi RTV TK.

U okviru ovog programa, u BiH će biti potpomognuto oko 5.400 porodica, odnosno 14.000 ugroženih izbjeglica, povratnika i interno raseljenih osoba.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BIH, trenutno sa Centralnom bankom, Ministarstvom finansija i trezora, te Fondom za povratak, usaglašava određene finansijske procedure, a sve bi trebalo biti i verifikovano sljedeće sedmice na sastanku Regionalnog foruma u Beogradu.

Tenderi za prvu grupu korisnika Regionalnog stambenog programa, trebalo bi da budu raspisani za dvije sedmice. U prvom valu planirano je stambeno kreditirati 170, a u drugom oko 800 korisnika.

Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska i Srbija izradile su Regionalni stambeni program koji će omogućiti trajno stambeno rješenje za oko 27.000 porodica, sveukupno oko 74.000 ugroženih izbjeglih i raseljenih osoba.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.