Izvor: eKapija | Petak, 22.11.2013.| 12:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Japanski "Hitachi" i konzorcijum "China" projektni partneri za Blok 7 u TE "Tuzla"

(Foto: elektroprivreda.ba)
U drugoj fazi postupka izbora projektnog partnera za zajedničko ulaganje u projekat izgradnje Bloka 7 u TE "Tuzla", "Elektroprivreda BiH" je uradila evaluaciju dobivenih ponuda i u uži izbor za fazu pregovora, konkurentski dijalog, izabrane su ponude "Hitachi Ltd." Japan i konzorcijujm "China" ("Gezhouba group Co Ltd." – "Lider GEDI" - "Guandong Electric Power Design Institute"), objavljeno je na portalu "Energetika.ba".

Na osnovu rezultata dobivenih pregovorima (konkurentski dijalog), pokrenute su aktivnosti na pripremi novog tenderskog dokumenta za treću fazu postupka u kojoj će biti izabrana finalna, najbolja i obavezujuća ponuda. Treća faza postupka izbora projektnog partnera će dati sve neophodne tehničke i finansijske elemente koji će omogućiti kvalitetnu elaboraciju i donošenje konačne odluke o izboru projektnog partnera.

"Elektroprivredi BiH" je naloženo da nastavi aktivnosti u vezi sa izborom projektnog partnera, a u skladu sa važećim zakonima i propisima kojima je regulisana ova oblast, zaključcima Vlade i Parlamenta Federacije BiH. O svim daljnjim koracima u procesu izbora i njihovom progresu, "Elektroprivreda BiH" je dužna da redovno informiše Ministarstvo energije, rudarstva i industrije FBiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.