Izvor: biznis.ba | Subota, 02.12.2006.| 15:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UniCredit Zagrebačka banka najbolja banka u BiH

UniCredit Zagrebačka banka je dobitnik nagrade časopisa The Banker kao najbolja banka u Bosni i Hercegovini čime je zaslužila titulu Banka godine 2006. Časopis The Banker je mjesečnik najuglednije finansijsko izdavačke grupe Financial Times, a zbog svoje stručnosti, analitičnosti i neovisnosti u praćenju bankarstva i finansijskog tržišta, već 80 godina uživa izuzetan ugled među čitateljima, među kojima su ponajprije vodeći menadžeri svjetskih banaka i korporacija.

Godišnje nagrade The Bankera - za najbolje banke u 120 zemalja svijeta, zatim za najbolju globalnu i najbolje banke u sedam svjetskih regija, te za banke s najboljim tehnološkim postignućima u savremenom poslovanju, prestižne su nagrade do kojih vodi iscrpna analiza finansijskih pokazatelja poslovanja, inovativnih rješenja i primjene savremene tehnologije.

Po tim kriterijima, UniCredit Zagrebačka banka je, kao jedina od bh. banaka, prepoznata kao vodeća snaga savremenog bankarstva u Bosni i Hercegovini.

Nagrada časopisa The Banker uručena je izvršnom direktoru UniCredit Zagrebačke banke Mirjani Vidan na svečanosti 30. novembra 2006. godineu Londonu.

Unicredit Zagrebačka Banka je članica UniCredit groupe. Od najvećih internacionalnih banaka u regiji, UniCredit grupa zauzima prvo mjesto sa ukupnom aktivom u iznosu od 89.2 milijardi EUR. Skupa sa HVB Group i BA-CA, prva prava Evropska banka je počela sa radom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.