NavMenu

"Prestigio BiH" predstavio najnoviju liniju poslovnih rješenja

Izvor: eKapija Petak, 22.11.2013. 09:07
Komentari
Podeli

(Foto: Prestigio.ba)

U hotelu "Kardial", održan je treći po redu "King Partners Day 2013", u sklopu kojeg su predstavljeni novi proizvodi i inovacije iz IT svijeta dostupne na našem tržištu.

Svoj doprinos manifestaciji dali su i predstavnici "Prestigio BiH" koji su predstavili novu liniju poslovnih rješenja pod nazivom "Prestigio Solutions". Glavni fokus "Prestigio Solutions" prezentacije bio je proizvod koji se tek pojavio na svjetskom i našem tržištu. Riječ je o MultiBoard All-in-One PC uređaju koji nudi sasvim nova i inovativna rješenja u području unapređenja poslovanja i edukacije.

Neke od značajnih karakteristika ovog uređaja koje ga čine jedinstvenim u ovom segmentu uključuju Full HD Steel Glass ekran dimenzija 42“ do 84“, Multitouch tehnologiju sa 6 dodirnih tačaka, ugrađen Modular PC sa Intel procesorom i Windows 8.1 OS, integrisan TV tuner i zvučnike sa dva pojačala, kao i niz posebno razvijenih preinstalirinih aplikacija. MultiBoard dolazi uz 2 godine garancije i životni vijek od preko 80.000 radnih sati bez potrebe za zamjenom dijelova, a sve to po veoma prihvatljivoj cijeni.    

Veliku pažnju predstavnika obrazovnog sektora koji su prisustvovali, privukle su ponuđene aplikacije EasiNote i mClass, posebno razvijene za školstvo kroz povećanu interakciju između profesora i studenata u cilju podsticanja veće produktivnosti.

- "Prestigio Solutions" proizvodi su stigli i na naše tržište kratko nakon zvaničnog svjetskog predstavljanja. Danas smo imali zadovoljstvo informisati naše posjetioce o novoj liniji "Prestigio Solutions" proizvoda i za početak demonstrirati toliko očekivano MultiBoard rješenje. Riječ je o All-in-One PC uređaju koji postavlja nove standarde postojećim alternativama u edukaciji i poslovanju. Ponuđena rješenja su prvenstveno usmjerana ka povećanju interakcije i produktivnosti kroz posebno osmišljene karakteristike i aplikacije uređaja. Uskoro, u sklopu "Prestigio Solutions"-a  na naše tržište također dolaze i "Prestigio Digital Signage" rješenja, koja predstavljaju novu eru u smart digitalnom oglašavanju - izjavio je Adnan Avdagić, brend menadžer za "Prestigio Solutions" u Bosni i Hercegovini.

Na samoj prezentaciji prisustvovalo je više od 150 ljudi iz različitih sektora, predstavnici "Prestigio" tima su najavili i skori dolazak "Prestigio" tableta sa Windows operativnim sistemom, što će upotpuniti ponudu tableta, a samim tim i zaokružiti paket Prestigio Solutions rješenja.
 
- Koristim priliku da se zahvalim našem partneru, firmi "King" iz Doboja, na fantastičnoj organizaciji eventa. Ovo je bila zaista odlična prilika za prvu zvaničnu prezentaciju "Prestigio Solutions" rješenja koja je izazvala veliku pažnju svih prisutnih - izjavila je Ivanela Radoja, marketing menadžer za "Prestigio BiH".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.