NavMenu

"MS&Wood" isporučio 50. šleper stolica švedskoj kompaniji IKEA

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.11.2013. 14:03
Komentari
Podeli

(Foto: Mcm.ba)
Bosanskohercegovačka industrija namještaja "MS&Wood", isporučila je 50. šleper stolica najvećem svjetskom lancu trgovina namještajem IKEA, kako je saopšteno iz bosanskohercegovačke firme.

Riječ je o visokokvalitetnoj i cjenovno najviše rangiranoj stolici koja se nalazi u asortimanu ovog švedskog prodajnog lanca. Za osam mjeseci u Tvornici namještaja u Fojnici ispunjen je plan proizvodnje 50 šlepera stolica, dok će sljedećih 50 šlepera biti isporučeno u iduća četiri mjeseca.

- To znači i povećanje proizvodnje u sljedeća četiri mjeseca za duplo. Uvjereni smo da ćemo u martu iduće godine, nastavimo li ovim tempom, ispuniti naš godišnji plan isporuke za ovog kupca od ukupno 100 šlepera. Ovo je i uspjeh cijele bosanskohercegovačke industrije namještaja, jer se naše stolice sa oznakom "Made in B&H" izvoze na taj način u 42 zemlje, na sve kontinente svijeta, i nalaze se u prodaji od Japana, preko zemalja EU, do Sjedinjenih Američkih Država - riječi su Sedina Ćemana, direktora Tvornice namještaja u Fojnici.

Saradnja dvije kompanije započeta je u januaru 2013. godine. Sljedeća faza u ostvarenju strateških ciljeva unaprijeđenja poslovanja dvije kompanije je prelazak iz koncepta "Made in B&H" u koncept "Create in B&H", što podrazumijeva ispunjenje procesa od dizajniranja do izrade gotovih proizvoda, a za što je "MS&Wood" već dobio potrebno odobrenje iz kompanije IKEA.

IKEA raspolaže sa 345 prodajnih centara širom svijeta, koje godišnje posjeti oko 775 miliona ljudi. Ukupan dosadašnji prihod švedske kompanije od prodaje u ovoj godini iznosio je 29,2 mlrd EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.