NavMenu

Pri kraju izgradnja primarnog dijela regionalnog vodovoda "Crno vrelo" - Projekat Banja Luke i Prijedora vrijedan 12,5 mil KM

Izvor: eKapija Srijeda, 20.11.2013. 16:06
Komentari
Podeli

IlustracijaIlustracija

Realizacijom projekta izgradnje regionalnog vodovoda "Crno vrelo" biće riješen problem vodosnabdijevanja vodom oko 30.000 stanovnika koji gravitiraju ovoj teritoriji gradova Banja Luka i Prijedora. Vodovod "Crno vrelo" je dug oko 26 kilometara i povezuje Bronzani Majdan (Banja Luka) i Petrov Gaj (Prijedor), navodi se na sajtu Zavoda za izgradnju grada Prijedor.

Snabdijevanje vodom iz sistema "Crno vrelo" na teritoriji grada Prijedor biće obuhvaćena naselja Jelićka, Gradina, Marićka, Niševići, Omarska, Kevljani, Petrov Gaj i Kamičani.

Projekat izgradnje "Crnog vrela" podijeljen je u tri dijela, a ukupna vrijednost projekta oko 12,5 mil KM. Zajedničke objekte finansiraju grad Banja Luka sa 60% i grad Prijedor sa 40%, dok će posebne objekte finansirati svaka lokalna zajednica na svom teritoriju.

Izgradnja primarnog dijela vodovodnog sistema "Crno vrelo" je pri kraju, preostali su još manji radovi na objektu za tretman vode, kao i nabavka opreme.

JP Zavod za izgradnju grada Prijedor je u ovom projektu obavljao poslove revizije projektne dokumentacije odnosno primopredaje izvedenih radova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.