Izvor: eKapija | Utorak, 19.11.2013.| 21:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nastavljene aktivnosti na projektu "Podrinje" između RS i Srbije

Aktivnosti Republike Srpske i Republike Srbije na zajedničkom projektu pod nazivom "Unapređenje saradnje Republike Srbije i Republike Srpske, a u skladu sa Sporazumom o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa s posebnim osvrtom na komplementarnost njihovih privreda i prekograničnu saradnju", koji uključuje i veoma značajan projekat "Podrinje", nastavljene su 13. novembra 2013. godine u Beogradu, održavanjem radnog sastanka timova zaduženih za pripremu pomenutog projekta.

Domaćin pomenutog sastanka bilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave Republike Srbije, a iz Republike Srpske sastanku su prisustvovali predstavnici Ekonomskog instituta Banja Luka na čelu sa direktorom doc. dr Radovanom Rodićem. Punu podršku i pomoć u organizaciji sastanka pružilo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Članovi tima Ekonomskog instituta iz Banja Luke prezentovali su do sada ostvareni napredak na pripremi projekta, a direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović prisutnima je još jednom ukazao na izuzetno veliki značaj projekta "Podrinje". Nakon toga, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave Srbije, koje je predvodio pomoćnik ministra dr Edvard Jakopin, ukazali su na zadatak i ulogu tima iz Republike Srbije, kao i na planirani obim i strukturu neophodnih aktivnosti na realizaciji projekta. Takođe, jedna od tema sastanka bila je i saradnja timova iz Republike Srpske i Republike Srbije, odnosno koordinacija svih budućih aktivnosti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.