Izvor: eKapija | Utorak, 19.11.2013.| 15:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Banjoj Luci održan kongres o načinima moderne gradnje od drveta

U Banjoj Luci je u utorak (19. novembar 2013.) održan međunarodni kongres o bezbjednosti i energetski efikasnoj gradnji na trusnim područjima, odnosno o inovativnim rješenjima u drvetu, a cilj je povezivanja privrednika iz regiona, prenosi RTRS.

Na kongresu su predstavljeni proizvodi koji omogućavaju energetski efikasnu, bezbjednu i ekološku gradnju od drveta.

Koordinator za internacionalne projekte austrijske organizacije "Proholz" Višnja Јurnjak izjavila je da je ovo prilika da se arhitekti, građevinski inženjeri i privrednici u Republici Srpskoj, FBiH i zemljama u okruženju informišu o načinima moderne gradnje drvetom u Evropi.

Јurnjak je novinarima u Banjoj Luci rekla da Srpska i Austrija imaju slične prirodne resurse i da se drvna bogatstva na ovim prostorima mogu koristiti na način kako se koriste u Austriji.

Međunarodnom kongresu pod nazivom "Bezbjedna i energetski efikasna gradnja na trusnim područjima - inovativna rješenja u drvetu" prisustvovali su predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, koji su i organizatori skupa, Privredne komore Republike Srpske, Urbanističkog zavoda Banja Luka i trgovinskog odjeljenja Ambasade Austrije u BiH.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.