NavMenu

Za projekte preduzetništva i obrta u Goraždu obezbijeđeno skoro 40.000 KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.11.2013. 13:03
Komentari
Podeli
GoraždeGoražde

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Demir Imamović, potpisao je u ponedjeljak (18. novembar 2103.) ugovore sa korisnicima podsticajnih sredstava po "Programu podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2013.godinu", navodi se na službenoj stranici Vlade BPK Goražde.

Vrijednost ugovora je 37.096 KM u okviru kojeg je pružena podrška projektima koji se odnose na osiguranje održivog poslovanja u niskoakumulativnim djelatnostima i starim zanatima. Finansijska sredstva u rasponu od 1.000 do 3.000 KM odobrena su za 14 korisnika.

Takođe, podržana su dva projekta koja se odnose na jačanje institucija podrške poduzetništvu i obrtu u ukupnom iznosu od 5.500 KM, što je prema riječima ministra Demira Imamovića veoma značajno obzirom na aktivnosti koje one provode.

- Mi smo ciljno pružili podršku baš onim obrtnicima koji se nalaze u težoj situaciji, kao što su oni što rade u niskoakumulativnim djelatnostima, odnosno starim zanatima. Takođe, podržali smo i dva projekta udruženja, jer smatramo koliko je bitna podrška ministarstva toliko je bitno da značajnu ulogu u pružanju pomoći imaju udruženja koja okupljaju obrtnike, kao što je Obrtnička komora - istaknuo je ministar za privredu BPK Goražde Demir Imamović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.