NavMenu

"Volkswagen" predstavio model "Twin-Up"

Izvor: eKapija Nedjelja, 17.11.2013. 17:58
Komentari
Podeli

"Volkswagen" je prije nekoliko dana predstavio novi model u svojoj Up! gami, i to plug-in dizel-hibrid po imenu "Twin-Up". Nova verzija najmanjeg "Volkswagena" koristi visoku tehnologiju primjenjenu u fascinantnom modelu XL1, a prema navodima iz njemačkog koncerna, obećava fantastičnu prosječnu potrošnju od svega 1 litre dizela na 100 pređenih kilometara, emisiju CO2 od 27 g/km, kao i nultu emisiju koristeći elektropogon do 50 km razdaljine.

"Twin-Up" ukupno teži 1.205 kilograma, a pored dvocilindarskog turbodizel motora, zapremine 0,8 litara, koji oslobađa oko 48 KS, tu je i unapređeni elektromotor, koji se napaja iz baterija, kapaciteta 8,6 kWh. Gledano ukupno, to znači da "Twin-Up" raspolaže sa 75 KS i čak 214 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Kada je riječ o performansama, do 100 km/h stiže za 15,7 sekundi, dok je maksimalna brzina limitirana na 140 km/h.

Naravno, model "Twin-Up" koji je prikazan za sada predstavlja više tehnološkog demonstratora nego što je orijentisan kao velikoserijskoj proizvodnji, tako da se uskoro može očekivati i nešto "smirenija" verzija, koja bi prije svega trebalo da bude značajno jeftinija kada je u pitanju primjenjena tehnologija.

Izvor: www.nipex.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.