NavMenu

Efikasna obrada velikih baza podataka - U Banja Luci predstavljeno softversko rješenje SAP HANA

Izvor: eKapija Nedjelja, 17.11.2013. 12:36
Komentari
Podeli

SAP-ovo rješenje SAP HANA, koje će olakšati poslovanje najvećim korisnicima informacionih tehnologija, predstavljeno je juče u restoranu "Lanaco" u Banjaluci.

Generalni menadžer kompanije "Lanaco" Nebojša Ninić, pozdravljajući veliki broj učesnika, istakao je da kompanija "Lanaco" ima namjeru da stručnu javnost upozna sa najnovijim dostignućima na IT polju.

- Predstavili smo jednu specifičnu i novu tehnologiju, koja se zove SAP HANA, a koja je vrlo važna za masovnu obradu velikih baza podataka. Zahvaljujući ovoj tehnologiji znatno se skraćuje vrijeme obrade podataka i povećava efikasnost informacionih sistema - objasnio je Ninić.

Ova tehnologija posebno je važna za najveće korisnike kao što su "Telekom", banke, velike javne institucije, javna preduzeća...

- Ovo je prva prezentacija SAP-ove tehnologije, inače najveće kompanije za poslovni softver na svijetu – naglasio je Ninić i izrazivši nadu da ćemo uskoro vidjeti primjenu ovih tehnologija, te da će ona biti efikasna.

- Cilj ove tehnologije je da se za manje para uradi više – zaključio je.

Senior Presales Specialist SAP West Balkans Slaviša Lečić kazao je da je SAP-ovo rješenje SAP HANA najnovija tehnologija, nešto što u IT svijetu predstavlja revoluciju u smislu potpuno novog koncepta, kompjutinga...

- Imamo veliku količinu informacija, a nove tehnologije daju mogućnost da se te informacije pretvore u nešto što je bitno za poslovanje: brže donošenje poslovnih odluka, davanje boljih ponuda za kupce i slično, odnosno da se ubrza poslovanje – rekao je Lečić i dodao da je ovo početak jedne ozbiljnije saradnje sa našom kompanijom.

- Prvi put smo se predstavili u Banja Luci. Čast nam je i zadovoljstvo što smo tu. Ovo je ozbiljno tržište, nešto što ima perspektivu. Postoje neke poslovne prilike i za naredni period – naglasio je.

SAP West Balkans je kćerka firma velike SAP, trenutno jedne od najvrijednijih njemačkih kompanija na berzi. Kao kćerka firma SAP West Balkans na našim prostorima posluje od 2006. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.