NavMenu

Još jedno priznanje za Trebinjce - "Podrumi Vukoje 1982" proglašeni najboljom vinarijom BiH za 2013.

Izvor: eKapija Srijeda, 13.11.2013. 13:27
Komentari
Podeli

Prema ocijenjivanju AWC–a, najznačajnijeg svjetskog takmičenja i jedinog koje je priznala Evropska unija, "Podrumi Vukoje 1982" najbolja je vinarija u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz ove trebinjske vinarije.

AWC Vienna je najznačajnije i oficijelno najveće svjetsko vinsko takmičenje koje je i zvanično odobrila Evropska unija da organizuje vinska takmičenja u svrhu dodjele nagrada. Zahvaljujući najzahtjevnijim i strogo definisanim pravilima degustiranja međunarodnih enologa, vinskih stručnjaka, somelijera, gastronoma i vinskih publicista postavljeni su najveći standardi u ocjenjivanju kvaliteta vina.

Među 12.299 vina iz 39 zemalja, koja su podvrgnuta ocjenjivanju u Federalnom Institutu i kancelariji za vinarstvo u Klosterneuburgu, vina "Podruma Vukoje 1982" nagrađena su sa šest zlatnih i srebrnih medalja. Nagrađena vina su "Vukoje 30 syrah", "Hercegovačka žilavka", "Hercegovački vranac", "Tribunia merlot", "Tribunia cabernet sauvignon", "Tribunia chardonnay".

AWC Vienna 2013. dodjela nagrada i predstavljanje najboljih vinarija održana je 3. novembra 2013. u Bečkoj gradskoj vjećnici pred 5.000 pozvanih vinskih stručnjaka.

- To je bio pravi užitak, ocijenjivati i razgovarati o prekrasnim vinima proizvedenim od strane vinarije Vukoje u Trebinju, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina. Apsolutno izuzetni: Žilavka 2011 (nazvana po lokalnoj sorti), je vino punog tijela i pokazuje note limunovog ulja, lovorovog lista i ima mekanu kandiranu završnicu. Koji dragulji! Merlot 2007 iz linije Tribunia, tako svjež, tako bogat voćem i sa savršeno uravnoteženim kiselinama i vrhunskom završnicom – usta zalivena okusima trešnje, šljiva, puno minerala i dodira klinčića. Hercegovina danas postaje prepoznatljiva po proizvodnji jako dobrih vina, a vinarija "Vukoje" je zasigurno lider vinogradarstva i vinarstva u ovom regionu - rekao je jedan od najpriznatijih vinskih sudija, poznati degustatator i vinski publicista, Darel Džozef.

Dodao je i kako apsolutno svi ocjenjivači nisu mogli sakriti oduševljenje ostalim nagrađenim vinima iz "Podruma Vukoje 1982", posebno "vrancem" i "syrah"-om koji je nova sorta u vinogradima porodice Vukoje, već ima značajni rezultatima.

Dodjeli nagrada je prisustvovao i Mladen Filipović, šef predstavništva Republike Srpske u Beču.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.